ЛСОУ – учасник Ukrainian European SME Trade, Export and Competitiveness Day 2017

12 квітня 2017 року у Бізнес-школі МІМ-Київ за участі представника ЛСОУ відбувся Ukrainian European SME Trade, Export and Competitiveness Day 2017 — Українсько-Європейський день торгівлі, експорту та конкурентоспроможності МСП 2017, який проведено в рамках Ukrainian European EU SME Year 2017.

В ході заходу учасники обговорили питання торговельної політики, стратегії експорту та конкурентоспроможності України. Було розглянуто можливості, перспективи та необхідність розвитку МСП для збільшення експортного потенціалу України, а також ризики, пов’язані з експортною діяльністю.

Відкрила Український Європейський день Торгівлі, Експорту та Конкурентоспроможності Єлизавета Мирошниченко. Серед виступаючих — Президент ETR Гюнтер Фелінгер — ведучий та модератор; Ральф Ловак, Європейський офіс ТПП, Координатор проекту; Геннадій Бортніков, ризик-менеджер, Project management office for the German-Ukrainian Fund-Financing Trade and Export; Микола Мовчан, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції; Євгенія Литвинова, президент Клубу експортерів України та інші.

Серед учасників заходу — бізнес-асоціації, міжнародні консалтингові компанії, експерти з питань торгівлі та експорту, донорські організації та інші українські та міжнародні стейкхолдери. Лігу страхових організацій України на заході представив Віце-президент ЛСОУ Сергій Тарасов.

Раніше в рамках успішного запуску Ukrainian European EU SME Year 2017 та завершення конференції Ukrainian European E-Skills for E-SMEs Week розглядались інновації для МСП, трансформація публічних послуг, електронні рішення для процесів та сервісів МСП, український сектор аутсорсингу, електронної комерції та інформаційних технологій, перелік питань пов’язаних з електронними податками, електронною митною службою, електронним земельним кадастром, електронним геопорталом, електронною автомобільною реєстрацією, електронною персональною реєстрацією, електронною реєстрацією на ринку праці, електронним громадянським реєстром та ін.