ЛСОУ – учасник Науково-практичної конференції «Актуальні аспекти безпеки дорожнього руху в Україні»

11 травня 2017 року в рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху у Києві відбулась Науково-практична конференція «Актуальні аспекти безпеки дорожнього руху в Україні. Стратегія та план дій. Безпека транспортних засобів та їх експлуатації». Координатор Тижня — Державне підприємство «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» Міністерства охорони здоров’я України.

Серед основних тем обговорення — державне управління у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху; забезпечення дотримання правил дорожнього руху; медичне забезпечення безпеки дорожнього руху та підготовки водіїв; заходи реагування та управління наслідками  ДТП; автомобільне страхування в системі дорожнього руху; безпечність доріг та транспортної інфраструктури та ін.

«Мета конференції – привернути увагу до надскладної ситуації з безпеки руху», – сказав відкриваючи конференцію Національний координатор ВООЗ з питань безпеки дорожнього руху, директор ДП «Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаційних технологій» МОЗ України» Юрій Чорний. Про роботу Нацкомфінпослуг та роль державного регулювання автомобільного страхування в системі дорожнього руху розповів член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.

Учасники конференції зазначили, що за даними ВООЗ дорожньо-транспортний травматизм наразі є однією з найбільших світових проблем охорони здоров’я, та за прогнозами у 2030 році ДТП може стати однією з основних п’яти причин смертності людей у світі. Стрімке збільшення кількості транспортних засобів та підвищення інтенсивності дорожнього руху призводить до росту кількості дорожньо-транспортних пригод та їх негативних наслідків.

Ліга страхових організацій України всебічно підтримує ініціативи, направлені на підвищення безпеки дорожнього руху та зменшення кількості ДТП у державі, та виступає за об’єднання зусиль органів державної влади, бізнесу, громадських організацій, наукової спільноти, засобів масової інформації та усього суспільства задля виконання державних і міжнародних програм з безпеки дорожнього руху та популяризації дотримання правил дорожнього руху.

У роботі Науково-практичної конференції взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, народні депутати України, представники освітніх та науково-дослідних установ, підприємств транспортної галузі та дорожнього господарства, міжнародних організацій, громадських об’єднань та професійних асоціацій. Лігу страхових організацій України на заході представила директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Захід проводився відповідно до Загального плану заходів з проведення Тижня безпеки дорожнього руху з 08 по 14 травня 2017 року, розробленого та затвердженого 15 березня 2017 року на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України П.Розенка від 27.12.2016 № 2571/1/5/1-16 у рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011–2020 рр.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/