Звернення ЛСОУ із пропозицією щодо започаткування в Україні професійного свята страховиків на розгляді у КМУ та Нацкомфінпослуг

Звернення Ліги страхових організацій України із пропозицією щодо започаткування в Україні професійного свята Дня страхування надіслано для розгляду до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Про це у своєму листі до ЛСОУ повідомив Перший заступник Глави адміністрації Президента України В.Ковальчук.

Важливість та необхідність встановлення цієї дати для працівників сфери страхових послуг та громадян України Ліга страхових організацій України доводить органам державної влади вже понад 10 років, і хоча встановлення цього свята не потребує жодних додаткових витрат з Державного бюджету і аналогічне свято вже існує в багатьох країнах світу, питання досі не вирішено.

Датою святкування в Україні Ліга страхових організацій України пропонує встановити 10 травня, оскільки саме в цей день у 1993 році набув чинності перший в історії Незалежної України нормативний акт у сфері страхування — Декрет Кабінету Міністрів України «Про страхування», що заклав основу для розвитку галузі. Відповідно до Декрету було введено ліцензування страхової діяльності, систему звітності страховиків і методи державного регулювання страхового ринку.

«Ліга страхових організацій України пропонує Кабінету Міністрів України та Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, підтримати ініціативу страхового ринку України щодо офіційного встановлення на державному рівні «Дня страхування», і наголошує, що страховому ринку України вже 25 років і символічним було б встановлення цього професійного свята саме тепер», — вважає Президент ЛСОУ Олександр Філонюк.