ЛСОУ – учасник Х об’єднаного з’їзду Спілки орендарів і підприємців України та Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки України

12 червня 2017 року в конгрес-центрі «Український Дім» відбувся черговий (об’єднаний) Х з’їзд Спілки орендарів і підприємців України та Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки України.

З’їзд відкрив Президент Спілки, Віктор Хмільовський, який виступив із доповіддю «Про стан та перспективи роботи організацій, економічні свободи, регуляторну-податкову політики та спільні дії влади та консолідованого бізнесу щодо відродження національної промисловості, правового захисту та розвитку МСБ – основи детінізації економіки та сталого розвитку країни».

Учасники обговорили стан регуляторно-податкової політики, соціально-економічного розвитку країни, спільні дії влади та бізнесу щодо відродження національної промисловості, питання вдосконалення адміністрування та контролю в царині фіскальної та трудової політики, покращання ділового клімату та правового захисту прав власників, забезпечення прозорої конкуренції та свободи підприємництва, а також вирішили статутні питання Спілки та Асоціації.

З’їзд пройшов за участі ділових асоціацій, роботодавців та представників органів державної влади: Демченко Людмили Дмитрівни, Начальника Головного управління ДФС України; Єрохіна Сергія Аркадійовича, Першого віце-президента СОПУ, Ректора Вищого навчального закладу «Національна академія управління»; Козаченко Леоніда Петровича, Народного депутата України, Голови Ради підприємців при КМУ; Ляпіної Ксенії Михайлівни, Голови Державної регуляторної служби України; Продан Оксани Петрівни, Президента Спілки орендарів і підприємців України.

В роботі З’їзду взяв участь Президент ЛСОУ Олександр Філонюк, який виступив з інформацією щодо проблем бізнес — середовища в Україні і необхідності заходів для його покращення, зокрема запропонував об’єднати зусилля бізнес — асоціацій з тим, щоб був діалог між владою та бізнесом.

Він зазначив, що Ліга страхових організацій України підтримує реформи, що забезпечать країні макроекономічну стабілізацію і економічне зростання. При цьому ЛСОУ завжди виступає за публічне обговорення плану дій та наголошує, що роль громадянського суспільства та громадських професійних організацій у процесі реформ не менш важлива, аніж роль влади.