ЛСОУ взяла участь у засіданні Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом

16 червня 2017 року в Державній службі фінансового моніторингу України відбулось друге засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Учасники засідання затвердили персональний склад Ради та розглянули результати типологічного дослідження, проведеного Держфінмоніторингом у 2016 році.

Також, згідно з порядком денним засідання, учасники обговорили План заходів, спрямований на запобігання виникненню та/або зменшення негативних наслідків виявлених ризиків, за результатами проведення національної оцінки ризиків, розглянули поточний стан справ за результатами 5-го раунду оцінки Комітетом MONEYVAL системи протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення та прийняли рішення про створення експертної Робочої групи з питань аналізу проведення комітетом MONEYVAL взаємних оцінок.

На завершення засідання учасниками було обговорено питання підвищення ефективності надання Держфінмоніторингу правоохоронними органами інформації щодо стану розгляду узагальнених матеріалів.

Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів, правоохоронних органів та представники саморегулівних організацій. Лігу страхових організацій України у Раді з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування  розповсюдження зброї масового знищення представила Віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська.

Як вже повідомлялось, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 08.09.2016 р. №613 утворено Раду з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування  розповсюдження зброї масового знищення, організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності якої здійснює Держфінмоніторинг.