ЛСОУ – учасник Першого міжнародного конгресу з питань реформування системи управління безпекою дорожнього руху

22-23 червня 2017 року у ТПП України проходить Перший міжнародний конгрес з питань реформування системи управління безпекою дорожнього руху в Україні.  Гасло конгресу – «Безпека на дорогах України заради життя людини».

Серед питань для обговорення — пріоритетні напрямки роботи Уряду в області безпеки дорожнього руху та зарубіжний досвід його забезпечення; профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму;   економічний механізм підвищення безпеки дорожнього руху; безпека автомобільних доріг і дорожньої  інфраструктури; можливості органів місцевого самоврядування в організації системи управління безпекою дорожнього руху; захист інтересів постраждалих у ДТП та ін.

Ідея проведення Конгресу підтримана Урядом, профільними Комітетами Верховної Ради України, обласними державними адміністраціями, Київською міською державною адміністрацією та громадськими організаціями. Серед спікерів заходу Голова підкомітету з питань безпеки дорожнього руху  Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Ігор Діденко, Член Нацкомфінпослуг Денис Ястреб, Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко та інші експерти. Планується, що за два дні роботи Конгресу виступить понад 120 спікерів.

На жаль, сьогодні серед європейських країн Україна посідає перше місце за кількістю загиблих пішоходів і п’яте – за рівнем смертності в ДТП на дорогах. За день у нашій державі гине більше людей, ніж у деяких європейських країнах за рік. Основна причина такої ситуації в тому, що протягом багатьох років цією проблемою в Україні комплексно та системно ніхто не займався, досі немає єдиної й ефективної державної політики, яка б поставила вирішення проблеми безпеки дорожнього руху на рівень одного із своїх пріоритетів.

За розрахунками експертів Світового банку, соціально-економічні втрати України від дорожньо-транспортного травматизму оцінюються в 4,5 млрд. доларів США на рік. Статистика шокує: кожні 30 хвилин в Україні на дорогах трапляється ДТП, кожні півтори години в ДТП є постраждалі, кожні 6 годин у ДТП гине людина. За останні 6 років на дорогах України загинуло майже 1,5 тис. дітей.

В Конгресі беруть участь керівники профільних міністерств, відомств, комітетів Верховної Ради, Нацкомфінпослуг, громадські організації, міжнародні і українські експерти, представники бізнесу, представники Світового банку, ЄІБ, ЄБРР, дипломатичних представництв та експерти країн ЄС та інших країн світу. Лігу страхових організацій України на заході представили Президент організації Олександр Філонюк та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

За результатами Конгресу всі внесені учасниками пропозиції та зауваження з питань реформування системи управління безпекою дорожнього руху будуть узагальнені і, разом із Підсумковою резолюцією, внесені на розгляд державних органів влади.