ЛСОУ взяла участь у засіданні круглого столу ICU «Що заважає впровадженню другого (накопичувального) рівня пенсійної реформи? Міфи та реалії»

20 липня 2017 року у прес-центрі інформаційного агентства «Українські Новини» відбувся круглий стіл на тему: «Що заважає впровадженню другого (накопичувального) рівня пенсійної реформи? Міфи та реалії». Організатором заходу виступила група ICU.

Учасники обговорили готовність суспільства та бізнесу до впровадження другого (накопичувального) рівня пенсійної системи, наявність інструментів для інвестування, роль держави у накопичувальному рівні та механізми захисту пенсійних заощаджень.

Григорій Овчаренко, директор, глава підрозділу з управління локальними активами групи ICU, член Ради УАІБ, зазначив, що немає ніяких перешкод до запровадження другого (накопичувального) рівня пенсійної системи.

Віталій Мельничук, головний експерт Реанімаційного пакету реформ з питань пенсійного забезпечення, і Олександр Ткач, директор компанії «Пенсійно-актуарний консультант», експерт Реанімаційного пакету реформ з питань пенсійного забезпечення, у своїх виступах обґрунтували необхідність впровадженню другого (накопичувального) рівня пенсійної системи. Тарас Козак, президент Інвестиційної Групи «УНІВЕР», координатор Громадської платформи «Нова Країна», звернув увагу, що накопичення пенсійних коштів повинно бути можливим не лише у пенсійних фондах, а й у страхових компаніях, на банківських пенсійних рахунках та шляхом самостійного прийняття рішень і інвестування за допомогою індивідуальних пенсійних рахунків. Участь у круглому столі також взяли Наталія Веселова, народний депутат України, Олександр Панченко, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, експерти з питань пенсійного забезпечення. Лігу страхових організацій України на заході представив віце-президент організації Сергій Тарасов.

Ліга страхових організацій України розглядає питання пенсійної реформи та участь у цих процесах страхового ринку як пріоритетні. «Одним з важливих етапів у процесі підготовки змін є інформування осіб, яких ці зміни стосуються, про намічені перетворення. Саме тому проведення подібних інформаційних заходів є надзвичайно важливим. Впровадження другого (накопичувального) рівня системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування повинно розглядатись як цілісний комплекс заходів, що забезпечить довіру, надійність і збалансованість системи у довгостроковій перспективі», — вважає віце-президент Ліги страхових організацій України Сергій Тарасов.