Президент ЛСОУ провів зустріч з Президентом Грузинської асоціації страховиків

Президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк провів зустріч з Президентом Грузинської асоціації страховиків (GIA) паном Девідом Хечінашвілі та керівниками провідних страхових компаній Грузії – Гурамом Мірзашвилі, СК «ALDAGI», та Тенгізом Мезурнішвілі, «IC GROUP INSURANCE».

Сторони домовились про продовження давніх партнерських стосунків двох страхових асоціацій, обмінялись практичним досвідом і поділились своїм баченням подальших спільних кроків у напрямку розвитку страхових ринків України та Грузії.

Окремим питанням у ході зустрічі розглядався досвід впровадження медичної реформи в Грузії за участі страховиків. На думку Президента ЛСОУ Олександра Філонюка, в умовах проведення медичної реформи в Україні це набуває особливого значення, оскільки лише за участі страхового ринку України, застосування накопиченого страховиками практичного досвіду та статистики, реформа медичної галузі в Україні може стати успішною.

В рамках зустрічі було зазначено, що підтримуючи тісні контакти з представниками страхового бізнесу різних країн світу, Ліга страхових організацій України сприяє формуванню і розвитку професійного іміджу національного страхового ринку на міжнародній арені.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленість щодо участі представників Грузинської асоціації страховиків (GIA) у XVII Міжнародному фінансовому форумі, який відбудеться 13-16 вересня 2017 року у м.Одеса. Планується, що грузинські колеги презентують досвід участі страховиків в медичній реформі та розкажуть про розвиток туристичного страхування.

Як вже повідомлялось, Президент Ліги страхових організацій України Олександр Філонюк представляв страховий ринок України на презентації ділових кіл України та Грузії в ході державного візиту Президента України Петра Порошенка, який відбувся 17–19 липня 2017 року.