ЛСОУ взяла участь у презентації аналітичного огляду ICU

17 серпня 2017 року Аналітичний департамент ICU провів презентацію аналітичного звіту з макроекономіки, банківського сектору, ринку внутрішнього боргу України і сировинних ринків.

На сьогодні економіки провідних країн світу визначають як Goldilocks economy, тобто як економіки, що помірно зростають і не піддаються ризику високої інфляції або рецесії.

Однак, формування уявлення, що все добре, інколи призводить до того, що вчасно не помічаються негативні тенденції, а потім з’являються ознаки кризи.

Зараз зовнішньоекономічне середовище є в цілому сприятливим для економіки України. Значною мірою це обумовлено послабленням американського долара та зростанням цін на метали на світових ринках.

В Україні теж спостерігається щось подібне до Goldilocks economy. Проте мало уваги приділяється тому, як функціонує приватний сектор економіки. Як стверджують аналітики ICU, нехтування цим питанням може мати негативні наслідки.

Також учасники заслухали прогноз по ставкам, ліквідності і відновленню кредитування у банківському секторі; очікування з випуску державою нових боргових інструментів; огляд сировинних ринків та ін. В кінці  заходу відбулась сесія питань-відповідей.

Лігу страхових організацій України на заході представив віце-президент ЛСОУ Сергій Тарасов.

Як повідомлялося, Ліга страхових організацій України опрацювала пропозиції Правління Національного банку України та 10 серпня 2017 року направила Громадській колегії Ради НБУ доповнення щодо основних засад грошово-кредитної політики на 2018 рік та середньострокову перспективу.