ЛСОУ взяла участь у засіданні Антикризової ради громадських організацій України

1 листопада 2017 року у Торгово-промисловій палаті України відбулось засідання Антикризової ради громадських організацій України.

Учасники зазначили, що певне покращення окремих показників соціально-економічної ситуації протягом останніх місяців поки не містить якісних ознак незворотного виходу на траєкторію зростання після тривалого етапу рецесії в економічному розвитку країни. Про це свідчать коригування Урядом та НБУ у бік погіршення таких показників соціально-економічного розвитку країни у 2017 році як ВВП, рівень інфляції, а також нарощування негативного сальдо у зовнішньоторговельному балансі, проблеми з відтягуванням кредитування Уряду Міжнародним валютним фондом.

В рамках порядку денного засідання Громадські організації України, які об’єднують десятки тисяч представників бізнесу – УСПП, Антикризова рада – презентували  унікальну програму відновлення промислового розвитку країни – «Платформу економічного патріотизму». Основою нового програмного продукту стали матеріали низки експертних обговорень, круглих столів, конференцій, організованих УСПП, та Антикризової програми спільних дій влади та бізнесу на 2017 рік.

Документ включає у себе аналіз поточної соціально-економічної ситуації, програму удосконалення державної грошово-кредитної політики, фіскальної системи, та пропонує невідкладні заходи, які виведуть економіку із консервації кризи та змінять її структуру із майже повністю сировинної на більш інноваційну та технологічну. Прогнозується, що це дасть 7-8% ріст ВВП вже в найближчі роки. Серед невідкладних заходів – підтримка малого та середнього бізнесу, розвиток оборонно-промислового комплексу, агропромислового комплексу, будівництва, сприяння експорту, захист законних прав власників бізнесу, безпека підприємництва, боротьба з корупцією та інші нагальні потреби держави.

Учасники засідання підтримали рішення Антикризової ради громадських організацій України, згідно з яким було ухвалено пропозиції до положень Антикризової програми спільних дій влади та бізнесу у форматі «Платформи економічного патріотизму».  Найближчим часом документ буде доопрацьовано і винесено на розгляд Всеукраїнського розширеного з’їзду промисловців, роботодавців та підприємців.

Засідання пройшло за участі ділових асоціацій, роботодавців, представників органів державної влади. Лігу страхових організацій України на заході представив член Правління УСПП, Президент ЛСОУ Олександр Філонюк.

Як вже повідомлялось, Антикризова рада громадських організацій послідовно виступає з позицій необхідності забезпечення ефективного державного управління відродженням індустріального сектору економіки.