ЛСОУ провела засідання Комітету з питань туризму

22 січня 2018 року Ліга страхових організацій України провела засідання Комітету ЛСОУ з питань страхування в сфері туризму.

Учасники засідання обговорили проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про туризм», оприлюднений Мінекономіки для обговорення, і пропозиції до нього. Зокрема, норми статей 9.1 «Відшкодування витрат, пов’язаних з наданням медичної допомоги під час перебування за кордоном», ст. 15 «Фінансове забезпечення відповідальності туроператора та тур агента», ст.16 «Страхування туристів при здійсненні туристичних поїздок», ст.19.1 «Інформування споживачів про умови надання туристичних послуг» та ст.20 «Договір на туристичне обслуговування». Учасники засідання зазначили, що розмір страхового покриття за договорами страхування медичних витрат туристів має становити не менш як 30 тис. євро, а за договорами страхування від нещасного випадку – не менш як 3 тис. євро.

Серед питань порядку денного — затвердження плану роботи Комітету ЛСОУ з питань страхування в сфері туризму на 2018 рік, питання про приведення програм страхування у відповідність до Візового кодексу та умов безвізового режиму та ін.

Було розглянуто результати діяльності страхових компаній – членів ЛСОУ з туристичного страхування. Проаналізувавши дані 24 страхових компаній-членів ЛСОУ було зазначено, що порівнюючи показники за 3 квартал 2017 року та показники за 3 квартал 2016 року темпи приросту страхових платежів склали 22,03%,  темпи приросту страхових виплат — 26,15%, та на 17% зросли темпи приросту кількості застрахованих осіб.

Також учасники засідання затвердили оновлений склад Комітету з питань страхування у сфері туризму. До нього увійшли представники страхових компаній «Альфа Страхування», «Арсенал Страхування», «АСКА», «Військово-страхова компанія», «Євроінс Україна», «Індіго», «ПЗУ Україна», «Провідна», «ПРОСТО-Страхування», «Теком», «Укрфінстрах» та «Уніка».