ЛСОУ провела засідання Комітету з питань медичного страхування

24 січня 2018 року Ліга страхових організацій України провела засідання Комітету ЛСОУ з питань медичного страхування.

Учасники засідання обговорили та схвалили план роботи Комітету ЛСОУ з питань медичного страхування на 2018 рік, взяли до відома інформацію про Постанову КМУ від 27 грудня 2017 р. № 1075 «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування», про проект Закону України № 4981 від 14.07.2016 р. “Про загальнообов’язкове соціальне медичне страхування в Україні” та затвердили оновлений склад Комітету ЛСОУ.

Також в рамках розгляду питань порядку денного учасники засідання  опрацювали норми Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» і наголосили, що підписаний Президентом документ надає широкі можливості для розвитку добровільного медичного страхування, і потребує нової якості взаємодії між всіма учасниками процесів. В ході обговорення учасники засідання зазначили, що необхідно виробити правильні юридичні механізми, підвищити якість організації та супроводу процесів та ін.

Учасники засідання Комітету ЛСОУ з питань медичного страхування розглянули оптимальне співвідношення джерел фінансування та їх розподіл в системі фінансування охорони здоров’я України, та результати діяльності страхових компаній – членів ЛСОУ з ДМС. Проаналізувавши дані 20 страхових компаній-членів ЛСОУ було зазначено, що порівнюючи дані за 3 квартал 2017 року до підсумків 3 кварталу 2016 року темпи приросту страхових платежів склали 12,3%,  темпи приросту страхових виплат — 25,05%. При цьому рівень виплат за даними 9 місяців 2017 р. склав 55,66% проти 49,98% за підсумками 9 місяців 2016 р.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/