ЛСОУ взяла участь у відкритому засіданні Нацкомфінпослуг

13 лютого 2018 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, провела відкрите засідання. В рамках порядку денного обговорювалось питання про затвердження Змін до Характеристики та класифікаційних ознак видів добровільного страхування, про схвалення проекту розпорядження Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до Положення про Державний реєстр фінансових установ» та про схвалення проекту розпорядження Нацкомфінпослуг «Про затвердження уніфікованої форми Акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері провадження господарської діяльності із збирання та використання інформації, яка складає кредитну історію».

Учасники засідання розглянули питання щодо схвалення доопрацьованого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері ринків фінансових послуг та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг», про схвалення доопрацьованого проекту розпорядження Нацкомфінпослуг «Про затвердження Положення про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика» та інші нагальні питання.

Також було розглянуто питання про схвалення доопрацьованого проекту розпорядження Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до Методики формування страхових резервів за видами страхування, іншими, ніж страхування життя», активну участь в роботі над яким брала Ліга страхових організацій України. Раніше ЛСОУ опрацювала оприлюднений на сайті Нацкомфінпослуг проект розпорядження, надала свої пропозиції та підтримала необхідність вдосконалення методики формування страхових резервів. Пропозиціями до Методики формування страхових резервів за видами страхування, іншими, ніж страхування життя, наданими ЛСОУ, усуваються неточності у проекті та удосконалюються окремі процедури розрахунку. Все це, на думку ЛСОУ, сприятиме забезпеченню стабільності діяльності страховиків та виконання страховиками своїх зобов’язань і захисту прав споживачів послуг у сфері страхування.

Лігу страхових організацій України на засіданні Нацкомфінпослуг представив віце-президент ЛСОУ Сергій Тарасов.