ЛСОУ взяла участь у презентації Українського бізнес-агентства в Канаді

23 лютого 2018 року в УСПП відбулась презентація Українського бізнес-агентства в Канаді (Ukrainian Business Agency in Canada (UBAiC). Це новий майданчик співпраці канадських та українських підприємців, допомоги вітчизняним експортерам у просуванні на ринку Канади.

Ukrainian Business Agency in Canada  пропонує вітчизняним підприємцям безкоштовні послуги із пошуку партнерів, допомоги із розмитненням товарів в Канаді, зберігання їх на складі, послуги із просування продукції на ринках країни. Офіси організації знаходяться в Торонто та Ванкувері, а також Києві і Запоріжжі.

UBAiC вже має доступ до партнерських програм головних Північно-американських перевізників, таких як DHL, UPS, FedEx, Canada Post і користується знижкою на їхні послуги. Подібна співпраця ведеться із українськими логістичними компаніями.

З моменту ратифікації Угоди про Зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Канадою представники ділових кіл обох країн знаходяться в пошуку нових форм співпраці. «Угода про вільну торгівлю, підписана між країнами  – чудовий механізм для нарощення нашого експорту на північноамериканський континент. Безумовно, треба міцно сприяти просуванню українських товарів на канадський ринок, який, по суті, достатньо «укомплектований». Власне, для цього і створена Агенція. Її запуском завдячуємо групі канадських українців, що стали ініціатором роботи подібної платформи. Щоб завоювати ринок, потрібна постійна на ньому присутність, маркетингові дослідження, допомога експортерам на початкових етапах», – наголосив президент УСПП Анатолій Кінах.

Він також зазначив, що представництво в Канаді буде в першу чергу просувати українську продукцію із доданою вартістю – машинобудівну, легкої промисловості тощо. Адже необхідно не лише нарощувати експорт, але й змінювати його структуру: наразі останній на 63% сировинний. Проте в Канаді є чимало можливостей: до прикладу, туди вже експортуються запчастини для залізничного транспорту. Також, на думку президента УСПП, наразі обсяг товарообігу між Україною та Канадою не відповідає потенціалу наших виробників та ємності і платоспроможності північноамериканського ринку. Так, двостороння торгівля товарами в 2016р. склала всього 372.6 млн кан. доларів.

За словами президента новоствореної Агенції Сергія Сторчака, її діяльність стане унікальною, адже надаватиме, в тому числі, безкоштовну допомогу українському бізнесу при виході на канадський ринок. «Ми проводитимемо маркетингові дослідження ніш та оптимальних методів виходу на ринок Канади, плануватимемо загальні та спеціалізовані бізнес-тури, супроводжуватимемо торгові місії тощо. Серед послуг Агенції – консалтинг, логістика, митні процедури, зберігання товарів. Нами забезпечується можливість використання складу у місті Бернабі (провінція Британська Колумбія)», – підкреслив С.Сторчак.

Оскільки питання сертифікації продукції є дуже чутливим для українських експортерів, наразі Агентством заплановано налагодити співпрацю з Standards Council of Canada (SCC) задля спільної роботи в сфері оцінки відповідності та сертифікації української продукції.

Президент ЛСОУ Олександр Філонюк зазначив, що Ліга страхових організацій України вітає створення Українського бізнес-агентства в Канаді,  і подальший активний розвиток торгових відносин між Канадою та Україною сприятиме залучення інвестицій в українську економіку та просування українського бізнесу, товарів і послуг в Канаді. Все це, на переконання Президента ЛСОУ, сприятиме налагодженню та поглибленню стосунків зі страховими організаціями Канади та їх об’єднаннями, поширенню інформації щодо можливих інвестицій в українські страхові компанії; та вивченню досвіду організації страхового бізнесу у Канаді.

Неприбуткова організація UBAiC, створена за ініціативою канадських бізнесменів-вихідців з України, запрошує всіх зацікавлених із ділової спільноти долучатись до розвитку проекту та всіляко підтримати його.

Презентація Ukrainian Business Agency in Canada пройшла за участі топ-менеджменту ділових асоціацій, роботодавців, топ-менеджмент великих підприємств України, окремих компаній, представників малого і середнього бізнесу. Лігу страхових організацій України на заході представили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/