Відбулось засідання Громадської ради при Нацкомфінпослуг

28 лютого 2018 року відбулось засідання Громадської ради при Нацкомфінпослуг.

Учасники затвердили погоджені Комітетом захисту прав споживачів фінансових послуг Пропозиції щодо участі Громадської ради у виконанні Нацкомфінпослуг Плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року та вирішили направити  Пропозиції Голові Нацкомфінпослуг не пізніше 05 березня 2018 року.

«Вдосконалення механізму захисту прав споживачів фінансових послуг в Україні, підвищення рівня правової обізнаності та поінформованості населення щодо своїх законних прав та механізмів їх захисту є необхідною умовою підвищення довіри до фінансового сектору та його розвитку», — вважає віце-президент ЛСОУ Сергій Тарасов.

Рекомендовано залучати членів Громадської ради до організації та проведення заходів, за реалізацію яких відповідальною є Нацкомфінпослуг. Зокрема передбачено:

— участь членів Громадської ради в діяльності робочих груп (у разі їх створення Нацкомфінпослуг) та у супроводжені проектів Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг» (реєстр. № 2456-д), «Про Фонд гарантування страхових виплат за договорами страхування життя» (реєстр. № 0958) ;

— обговорення проекту закону щодо внесення змін до деяких законодавчих актів щодо імплементації законодавчих актів Європейського Союзу у сфері захисту прав споживачів;

— залучення членів Громадської ради для підготовки та проведення семінарів для представників громадських об’єднань споживачів та суб’єктів господарювання з метою обговорення питання необхідності додержання вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів;

— підготовку пропозицій до Нацкомфінпослуг стосовно функціювання на її  офіційному веб-сайті окремого розділу для висвітлення актуальних питань у сфері захисту прав споживачів;

— залучення членів Громадської ради до  підготовки та видання навчальних посібників (матеріалів) з питань захисту прав споживачів.

Учасники розглянули проект Закону України «Про установу фінансового омбудсмена» (реєстр. № 8055 від 22.02.2018 р.) та вирішили звернутися до Комітету ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності щодо обговорення окремих положень цього проекту.

Також учасники затвердили План роботи Громадської ради при Нацкомфінпослуг на 2018 рік, розглянули та обговорили основні положення проекту Закону України «Про ліцензування» і проекту Закону України «Про фінансовий моніторинг та інші питання.

Лігу страхових організацій України у Громадській раді при Нацкомфінпослуг представляє віце-президент організації Сергій Тарасов.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/