ЛСОУ взяла участь у презентації аналітичного огляду ICU

15 березня 2018 року Аналітичний департамент групи  ICU провів презентацію аналітичного звіту по макроекономіці, банкам, ринку внутрішнього боргу.

Спікери ICU дали оцінку поточної макроекономічної ситуації та перспектив на 2018 рік; озвучили аналіз ринку ОВДП після підвищення облікової ставки та очікування на найближчі місяці, а також презентували огляд банківського сектору: прогноз ставок, ліквідності та динаміки кредитування.

За прогнозами аналітиків ICU, зростання ВВП у 2018 році складе 3 %, найбільш імовірний діапазон інфляції – 12-14%, курс гривні до долара США на кінець року становитиме 28,5. В Україні наявний брак прямих іноземних інвестицій, тому зростання економіки є обмеженим. Головними рушійними силами зростання економіки будуть споживчий попит та державні капітальні витрати. У 2018 році цінові тренди на сировину можуть виявитись менш сприятливими, ніж у 2017 році, тому дефіцит торговельного балансу може зрости.

«Варто розглянути можливість державної підтримки нафтопереробної і газовидобувної галузей. Це може дати багатократний ефект: зменшення імпорту і вирівнювання торговельного балансу; зростання доданої вартості і ВВП; створення сприятливих умов для досягнення цілей грошово-кредитної політики і ефективної реалізації режиму інфляційного таргетування Національним банком України; послаблення енергетичної залежності. Також, враховуючи, що агропромисловий комплекс є локомотивом експорту, необхідно приділити особливу увагу розвитку харчової та переробної промисловості і стимулювати експорт продукції з високою доданою вартістю», — вважає віце-президент ЛСОУ Сергій Тарасов.

Нагадаємо, що в рамках проекту «Відкрите страхування» Ліга страхових організацій України проводить роботи, спрямовані на дослідження та прогнозування ринку страхових послуг з урахуванням макроекономічних показників і прогнозів національних фінансових інститутів та міжнародних фінансових інституцій.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/