ЛСОУ взяла участь у засіданні Всеукраїнського круглого столу «Реформування системи управління безпекою дорожнього руху: вартість життя людини»

11 квітня 2018 року кафедра вищої та прикладної математики Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань транспорту провела Всеукраїнський круглий стіл «Реформування системи управління безпекою дорожнього руху: вартість життя людини».

Модераторами заходу виступили голова правління «Всеукраїнського партнерства за безпеку дорожнього руху», кандидат економічних наук М.С.Берлін та завідувач кафедри вищої та прикладної математики КНТЕУ, доктор фізико-математичних наук, професор О. К.Щетініна.

Засідання круглого столу відкрив ректор Київського національного торговельно-економічного університету, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України Анатолій Антонович Мазаракі. Голова підкомітету з питань безпеки автодорожнього руху Комітету Верховної Ради України з питань транспорту І.А.Діденко представив основні напрями державної політики в сфері безпеки дорожнього руху. Радник голови Національної поліції України, к.т.н. В.П.Звєрєв визначив суттєву роль фото- та відеофіксації як важливого елемента системи безпеки дорожнього руху.

Під час дискусії учасники обговорили питання недооцінки людського життя в нашій державі та розглянули економічні підходи до управління системою безпеки дорожнього руху. Серед розглянутих учасниками питань — питання вартості  людського життя: методологія та шляхи впровадження в Україні; оцінку соціально-економічних збитків від смертності в результаті ДТП; страхування як джерело компенсації матеріальних збитків жертв ДТП; правові підстави компенсаційних виплат та ефективність інвестицій у безпеку дорожнього руху.

Участь у засіданні взяли представники Верховної Ради України, Міністерства освіти і науки України, державних установ, бізнесу, комунальних підприємств, провідні фахівці освітніх установ та громадських організацій. Лігу страхових організацій України на заході представили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Планується, що всі внесені учасниками пропозиції щодо напрямів подальших досліджень та розробки методики економічного еквівалента вартості життя людини в Україні за результатами роботи круглого столу будуть узагальнені і разом із Підсумковою резолюцією внесені на розгляд державних органів влади.​

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/