ЛСОУ взяла участь в прес-конференції «Навіщо об’єднуються учасники фінансового ринку?»

19 квітня 2018 року в Укрінформі відбулась прес-конференція на тему: «Навіщо об’єднуються учасники  фінансового ринку?». Організатор заходу — Асоціація «Об’єднання фінансових установ».

Її учасники — член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов;  керівник проектів та програм Департаменту стратегії та реформування НБУ Олена Онищук та інші керівники та експерти професійних об’єднань учасників ринку домовилися консолідувати свої зусилля заради вироблення спільного бачення і активної участі в реформуванні фінансового ринку задля розбудови стабільного та ліквідного фінансового ринку України.

ЛСОУ на заході представив віце-президент організації Сергій Тарасов, який зазначив, що Ліга страхових організацій України підтримує ідею консолідації і вважає, що саме об’єднання зусиль інститутів громадянського суспільства здатне дати вагомий поштовх позитивним змінам на фінансовому ринку, і побажав всім підписантам Меморандуму активної і плідної роботи, зауваживши, що рішення Ліги страхових організацій України про приєднання до Об’єднання учасників фінансового ринку буде розглянуто на найближчому засіданні Президії ЛСОУ.

Метою утворення та діяльності нового об’єднання — об’єднання зусиль усіх учасників ринків фінансових послуг для подальшої їх розбудови та розвитку в цілому фінансового ринку в Україні на засадах державної політики та законодавчих актів ЕС. Відповідно до Меморандуму Сторони здійснюватимуть співробітництво, діючи в межах власної компетенції і відповідно до Конституції та законодавства України. Меморандум не має на меті обмеження діяльності Сторін або створення сприятливих (неконкурентних) умов для діяльності окремих сегментів фінансового ринку та/або окремих господарюючих суб’єктів.