Ліга страхових організацій України провела засідання Президії

19 червня 2018 року Ліга страхових організацій України провела засідання Президії ЛСОУ.

Президент ЛСОУ Олександр Філонюк проінформував присутніх про діяльність Ліги страхових організацій України за звітний період за основними напрямками діяльності Ліги, звернувши увагу на роботу в рамках оновлення Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року та активну роботу щодо дослідження та прогнозування ринку страхових послуг в рамках проекту «Відкрите страхування».

У своїй промові Президент ЛСОУ нагадав, що активну участь ЛСОУ бере у проектах USAID «Трансформація фінансового сектора», що зазвичай проходять за активної підтримки Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності. Це обговорення законопроекту «Про установу фінансового омбудсмена» №8055 від 22.02.2018 р. в рамках заходів — круглий стіл на тему «Як фінансовий омбудсмен захистить споживача фінансових послуг, публічний захід «Споживче кредитування: будуємо мости між законом та практикою», круглий стіл «Захист прав споживачів фінансових послуг в Україні: стан та перспективи законодавчого удосконалення» та ін. Окрім того, тему захисту прав споживачів фінансових послуг Ліга активно опрацьовує і в Громадській раді при Нацкомфінпослуг і в профільному Комітеті з питань захисту прав споживачів фінансових послуг при Громадській раді.

Запрошений на засідання Президії ЛСОУ Член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов розкрив питання про проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державного регулювання ринків фінансових послуг» (реєстр. №8415 від 25.05.2018 р.), наголосивши, що проблема регулювання полягає не в зміні назви регулятора,а в тому що  страховий бізнес має стати більш прозорим та зрозумілим для споживачів страхових послуг.

Згідно з порядком денним також були розглянуті питання про проект розпорядження Нацкомфінпослуг «Про внесення змін до Положення про Державний реєстр фінансових установ», оприлюднений на сайті Нацкомфінпослуг 04.06.2018 р., про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про туризм» щодо удосконалення державної політики у сфері туризму» (реєстр. № 8317 від 20.04.2018 р.).; про підписання Меморандуму про співпрацю з питань запровадження в Україні системи сільськогосподарського страхування з державною підтримкою та про участь ЛСОУ в Об’єднанні учасників фінансового ринку.

Також члени  Президії Ліги страхових організацій України затвердили Порядок денний наступного засідання Президії Ліги.

Президент ЛСОУ Олександр Філонюк вручив Диплом Ліги страхових організацій України «За значний внесок у розвиток страхування в Україні» виконавчому директору СК «Провідна» Лесі Миколаївні Щербаковій.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/