ЛСОУ звернулась до Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму

Ліга страхових організацій України направила лист до Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму щодо пропозицій до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про туризм» щодо удосконалення державної політики у сфері туризму» (реєстр. №8317 від 20.04.2018 р.).

Пропонується, що для покриття відповідальності за збитки, що можуть бути заподіяні споживачу туристичних послуг в результаті невиконання туроператором зобов’язань за договором на туристичне обслуговування в разі виникнення обставин його неплатоспроможності чи внаслідок порушення процесу про визнання його банкрутом, туроператори здійснюють фінансове забезпечення такої відповідальності одним із таких способів: отриманням гарантії або укладенням договору страхування.

Основні зауваження ЛСОУ охоплюють статтю 15 законопроекту «Фінансове забезпечення відповідальності туроператора», яку Ліга пропонує викласти в новій редакції.

Нагадаємо, що раніше ЛСОУ звернулась до Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму щодо необхідності його доопрацювання. Також ця позиція ЛСОУ була представлена 5 червня 2018 року в рамках засідання цього Комітету.

Пропозиції Ліги страхових організацій України до  Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму було направлено на виконання рішення Президії ЛСОУ від 19 червня 2018 року.