ЛСОУ взяла участь у роботі Комітету ВРУ

9 липня 2018 року у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності відбулось засідання робочої групи щодо опрацювання та підготовки до другого читання редакції проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (реєстр. №2413а).

Відкрив засідання перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Михайло Довбенко. З вітальним словом до учасників звернулись заступник Голови Комітету Руслан Демчак та секретар Комітету Максим Поляков.

В рамках засідання було опрацьовано Порівняльну таблицю до законопроекту та обговорено близько 200 внесених правок та пропозицій від учасників засідання.

Засідання пройшло за участі народних депутатів та секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності, представників Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та представників бізнес-асоціацій фінансового ринку. Лігу страхових організацій України на заході представила віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська.

Нагадаємо, що проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» (реєстр. № 2413а від 20.07.2015 р.), поданий Президентом України. Даним проектом пропонується здійснити перерозподіл повноважень державного регулювання фінансової діяльності від Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, до Національного банку України та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, передбачивши при цьому вилучення із відповідних законодавчих актів усіх норм із посиланнями на Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, що очевидно зумовить ліквідацію даного державного органу. При цьому законопроектом передбачено, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку здійснюватиме регулювання усіх видів діяльності, яка пов’язана з цінними паперами та фондовим ринком, а також регулювання системи накопичувального пенсійного забезпечення та діяльності недержавних пенсійних фондів, включаючи їх адміністрування. До повноважень Національного банку України, відповідно до положень законопроекту, пропонується віднести державне регулювання страхової діяльності, системи кредитної кооперації та усіх інших видів небанківських фінансових послуг, які не пов’язані з ринками цінних паперів та похідних (деривативів), фондовим ринком та системою накопичувального і недержавного пенсійного забезпечення.

Фото — https://www.facebook.com/uainsurcom/