ЛСОУ взяла участь у презентації аналітичного огляду ICU

19 липня 2018 року Аналітичний департамент групи  ICU провів презентацію аналітичного звіту по макроекономіці, банківському сектору, та ринку внутрішнього боргу України.

Спікери ICU — Олександр Вальчишен, Олександр Мартиненко, Тарас Котович та Михайло Демків дали оцінку поточної макроекономічної ситуації та перспектив на 2018 рік; огляд державного боргу і фінансування бюджету, факти та очікування на друге півріччя 2018 р.; а також презентували огляд банківського сектору: прогноз ставок, ліквідності та динаміки кредитування.

За прогнозами аналітиків ICU, зростання ВВП у 2018 році складе 3,5 %. Протягом останніх років спостерігається первинний профіцит бюджету, що покращує кредитоспроможність країни, але обумовлює обмеження зростання ВВП. Також відбувся перерозподіл доходів: частка оплати праці у ВВП зменшилась, а частка прибутків підприємств зросла. Державний борг суттєво скоротився, при цьому дохідність ОВДП зростає.

В кінці  заходу відбулась сесія питань-відповідей.

«Останніми роками державні позики почали відігравати істотну роль не лише як спосіб залучення грошових ресурсів до державного бюджету, а й як інструмент регулювання грошово-кредитної сфери. Внаслідок зростання дохідності ОВДП може виникнути так званий ефект витіснення, що обумовлює скорочення інвестицій в реальний сектор економіки та обмеження кредитування», — вважає віце-президент ЛСОУ Сергій Тарасов.

Нагадаємо, що в рамках проекту «Відкрите страхування» Ліга страхових організацій України проводить роботи, спрямовані на дослідження та прогнозування ринку страхових послуг з урахуванням макроекономічних показників і прогнозів національних фінансових інститутів та міжнародних фінансових інституцій.

Лігу страхових організацій України на заході представили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та віце-президент ЛСОУ Сергій Тарасов.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/