ЛСОУ взяла участь у засіданні Координаційної Ради МТСБУ

11 вересня 2018 року відбулось засідання Координаційної Ради МТСБУ. В рамках порядку денного було розглянуто питання про погодження внесення змін до Положення про порядок формування та використання додаткових гарантійних внесків до централізованого страхового резервного Фонду захисту потерпілих МТСБУ для забезпечення платоспроможності страховика, затверджені протоколом Президії МТСБУ від 12.07.2018 р. №423/2018 та надіслані листом МТСБУ від 13.07.2018 №7/22862.

За результатами розгляду питання порядку денного пропонується внести зміни до Положення про порядок формування та використання додаткових гарантійних внесків до централізованого страхового резервного Фонду захисту потерпілих МТСБУ для забезпечення платоспроможності страховика, необхідні для виконання зобов’язань за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

При розрахунку додаткового гарантійного внеску до ФЗП пропонується врахувати показник співвідношення кількості вимог за шкоду, нанесену майну, врегульованих страховиком, протягом звітного місяця у строк до 60 днів від дати ДТП до дати останньої виплати.

Також пропонується подовжити строк дії Положення про порядок формування та використання додаткових гарантійних внесків до централізованого страхового резервного Фонду захисту потерпілих МТСБУ для забезпечення платоспроможності страховика до 31.12.2019 р.