XVIII Мiжнародний Фiнансовий форум розпочав свою роботу

XVIII Міжнародний фінансовий форум відкрився в Одесі 12 вересня.

Цього року форум зібрав 150 учасників, в числі яких представники фінансового ринку України та 14 зарубіжних країн — Латвії, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Канади, Нідерландів, Молдови, Білорусі, Таджикистану, Польщі, Азербайджану, Грузії.

Організатори форуму — Центр бізнес-стратегій «Перспектива» та  Ліга страхових організацій України.

«Наше завдання — консолідація страхового ринку, зміцнення професійних відносин всіх його учасників, надання додаткового імпульсу зближенню позицій, а головне — сприяння розвитку страхового бізнесу», — зазначив президент ЛСОУ Олександр Філонюк, відкриваючи форум.

За його словами, для розвитку галузі є надзвичайно важливими закріплення дієвої системи захисту прав споживачів, формування надійних механізмів безпеки коштів  інвесторів і страхувальників, підвищення фінансової грамотності населення.

Крім Олександра Філонюка на форумі виступили народні депутати Руслан Демчак та Максим Поляков, голова Нацкомфінпослуг Ігор Пашко, представники Національного банку Євген Степанюк і Василь Фурман, генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко і учасники страхової спільноти.

В рамках форуму присутні обговорювали питання, актуальні для страхового і, в цілому, фінансового ринків. Серед таких питань — комплексна програма розвитку фінансового сектора України до 2020 року, законодавство, що регулює ринок страхування та ініціативи щодо його вдосконалення.

Присутні зарубіжні експерти поділилися з українськими колегами міжнародним досвідом і практикою розвитку страхування цивільної відповідальності автовласників, проаналізували стан фінансових ринків, «вікна можливостей» та шляхи подолання головних перешкод для розвитку ринку страхування в Україні та в світі. Форум продовжить свою роботу 14 вересня.

Фото — https://www.facebook.com/uainsurcom/