ЛСОУ наголосила що ситуація щодо відбору 7 страхових компаній є неправильною та провокуючою

Проблему нездорової конкуренції щодо відбору 7 страхових компаній, які нібито відповідають вимогам, зазначеним у Законі «Про іноземців», підняла у своєї доповіді Галина Ким, голова комітету ЛСОУ  з питань страхування у сфері туризму. Виступаючи в рамках конференції «Страхування в Україні: основні драйвери, зміна пріоритетів та нові перспективи»  XVIII Міжнародного фінансового форуму  Галина Ким наголосила, що ситуація такого відбору є неправильною та навіть провокуючою, тому має бути вирішена найближчим часом.

Також Голова Комітету ЛСОУ наголосила, що офіційного листа ЛСОУ до Візового відділу Посольства Федеративної республіки Німеччина та Надзвичайного та Повноважного Посла Республіка Польща в Україні було направлено   4 вересня 2018 року. Беручи до уваги скарги страховиків та страхувальників, які наголошують на тому, що права щодо вільного вибору страховиків, акредитованих у посольствах країн Європейського Союзу, порушуються, Ліга страхових організацій України у своєму листі зазначила, що ситуація потребує отримання офіційного роз’яснення та виступила  з пропозицією відкритого діалогу щодо даного питання.

XVIII Міжнародний фінансовий форум відкрився в Одесі 12 вересня. Цього року форум зібрав 150 учасників, в числі яких представники фінансового ринку України та 14 зарубіжних країн — Латвії, Німеччини, Австрії, Швейцарії, Канади, Нідерландів, Молдови, Білорусі, Таджикистану, Польщі, Азербайджану, Грузії та ін.