ЛСОУ взяла участь у засіданні Громадської ради при Нацкомфінпослуг

10 жовтня 2018 року відбулось засідання Громадської ради при Нацкомфінпослуг.

Учасники розглянули питання про  виконання рішень попереднього чергового засідання Громадської ради, затвердили   проект «Інформаційного повідомлення щодо механізму захисту фінансовою установою прав споживачів та порядок урегулювання спірних питань, що виникають у процесі надання фінансової послуги» та проект програми засідання за круглим столом на тему: «Сучасний стан системи захисту прав споживачів фінансових послуг та шляхи її реформування».

Проект програми засідання за круглим столом зокрема передбачає розгляд питань про системні проблеми захисту прав споживачів фінансових послуг, про створення ефективної моделі системи захисту прав споживачів фінансових послуг та про актуальність проведення форуму «Реформування системи захисту прав споживачів фінансових послуг в Україні». Передбачається, що організаторами заходу виступлять Національна комісія, що здійснюю державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та Комітет захисту прав споживачів фінансових послуг Громадської ради при Нацкомфінпослуг.

Також, прийнято рішення про створення тимчасової робочої групи для вирішення проблемних питань на ринку ОСЦПВВНТЗ, про створення тимчасової робочої групи для підготовки пропозиції проекту ЕБРР стосовно гармонізації оподаткування учасників ринку страхування життя та ринку пенсійного забезпечення та про створення тимчасової робочої групи для розробки типових форм звернень громадян до небанківських фінансових установ.

Крім цього, вирішено звернутися до Нацкомфінпослуг щодо розроблення порядку ідентифікації та верифікації клієнтів небанківських фінансових установ за допомогою системи BankID Національного банку України.

Участь у засіданні взяв член Комісії Олександр Залєтов. Лігу страхових організацій України у Громадській раді при Нацкомфінпослуг представляє віце-президент організації Сергій Тарасов.