Президент ЛСОУ взяв участь у розширеному засіданні Антикризової ради громадських організацій України та Правління УСПП

09 листопада 2018 року відбулось спільне розширене засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління УСПП. У ході засідання учасники сформували вимоги та пропозиції у відстоюванні пріоритетів розвитку вітчизняної економіки, а також актуалізували зміст «Платформи економічного патріотизму», ухваленої Антикризовою радою громадських організацій минулого року.

Промислова спільнота розглянула проект комплексної промислової стратегії розвитку країни, аналіз сучасного стану та перспектив енергетичної безпеки держави, проблеми розвитку морських, річних портів та суднобудівної галузі, пропозиції  від бізнес-організацій, промисловців і підприємців, які охоплюють майже всі сфери економіки, усі напрямки господарської діяльності. Учасники засідання наголосили: Україні необхідні розробка та впровадження  Національної стратегії промислового розвитку.

Необхідність ґрунтовного розгляду нагальних проблем промисловців та підприємців пов’язана з низькою результативністю щодо реалізації сучасної промислової політики, подолання тенденцій деіндустріалізації, падіння якості трудового потенціалу, зняття регуляторних бар’єрів, захищеності бізнесу від пресингування з боку правоохоронних органів, кардинального покращення ділового клімату тощо. Означені чинники можуть значно  поглибитися наслідок наступних виборних кампаній 2019 року, що не повинні перетворитися на нові випробування економічної стабільності в країні.

Передбачається, що підсумки дискусій у ході спільного  засідання Антикризової ради громадських організацій та Правління УСПП з найбільш актуальних проблем реального сектору національної економіки будуть покладені в основу об’єднаного порядку денного у сфері економічних перетворень та розвитку Всеукраїнського форуму бізнесу.

Серед учасників — керівники громадських організацій, бізнесу, наукових інституцій, експерти, представники ЗМІ. Лігу страхових організацій України представив Президент організації Олександр Філонюк.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/