ЛСОУ взяла участь у прес-конференції з нагоди початку другого етапу Тижня безпеки дорожнього руху в України

12 листопада 2018 року в ІА УНІАН відбулась прес-конференція з нагоди початку другого етапу Тижня безпеки дорожнього руху в Україні. Основна увага була акцентована увага на важливості дотримання правил безпечної поведінки учасниками руху, зокрема, користування ременями безпеки.

Відкрив захід координатор ВООЗ Міністерства охорони здоров’я з питань безпеки дорожнього руху, директор Київської міжрегіональної філії ДП Український науково-дослідний інститут медицини транспорту МОЗ України Юрій Чорний, який зазначив, що Україна сьогодні є антирекордсменом в Євросоюзі за кількістю ДТП і за тяжкістю їх наслідків — в Україні внаслідок ДТП «ми щодня маємо близько 13 загиблих і близько 100 травмованих». Ю.Чорний зазначив, що сьогодні стартує другий етап Тижня безпеки дорожнього руху і він триватиме до 18 листопада.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що проведення таких акцій, як Тиждень безпеки дорожнього руху, є дуже важливими, бо вони спрямовані на те, щоб суттєво знизити кількість ДТП в Україні, особливо тих, де є травмовані та загиблі.

Генеральний директор Директорату з безпеки на транспорті Міністерства інфраструктури України Антон Щелкунов наголосив, що урядом щорічно виділяються кошти на безпеку дорожнього руху. За його словами, у 2018 року виділено 2,6 мільярди гривень, а на 2019 рік передбачається – 2,5 млрд. гривень. Генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко запевнив, що Бюро всебічно підтримує ініціативи, направлені на підвищення безпеки дорожнього руху.

Також у ході прес-конференції обговорювались питання коли зміняться правила перевезення пасажирів: з’являться в автобусах тахографи й ремені безпеки для пасажирів; чому пристібатися потрібно всім: і водіям, і пасажирам, навіть на невеликій швидкості і при поїздках на невеликі відстані та ін.

Мета нинішнього тижня: акцентувати увагу на вихованні дорожньої культури серед усіх учасників руху, й, зокрема, на важливості користування ременями безпеки у транспортних засобах; донести до свідомості громадян, що безпека залежить від кожного з нас; сприяти практичній взаємодії служб та відомств, які працюють у сфері безпеки дорожнього руху, об’єднати їх зусилля задля зменшення аварійності на дорогах; вкотре привернути увагу державних інституцій до проблеми безпеки руху.

Лігу страхових організацій України на заході представила директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Тиждень безпеки дорожнього руху в Україні відбувається двічі на рік у рамках Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2011-2020 р.р., проголошеного Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 64/255 від 10.05.2010, та з метою підвищення безпеки дорожнього руху в Україні. Щорічно до заходів, що проходять в рамках Тижня безпеки дорожнього руху в усіх регіонах України, залучаються біля 20 млн. українців.

Захід проходить за участі представників МВС, Національної поліції України, Міністерства інфраструктури України, Моторного транспортного страхового бюро України, Державного підприємства «Український науково-дослідний інститут медицини транспорту» МОЗ України, Міжнародного Благодійного Фонду «Допомоги постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод», інших державних та громадських організацій, які опікуються питаннями безпеки дорожнього руху.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/