ЛСОУ взяла участь у Національному форумі з безпеки дорожнього руху

15 листопада 2018 року у Києві відбувся Національний форум з безпеки дорожнього руху. Відкрили роботу заходу та виступили модераторами Юрій Чорний, національний координатор ВООЗ Міністерства охорони здоров’я України з питань безпеки дорожнього руху, та Віктор Козоріз, віце-президент Міжнародного благодійного фонду «Допомоги постраждалим внаслідок ДТП».

Спікери заходу презентували проект проекту «Підвищення безпеки автомобільних доріг» у різних містах України, ознайомили учасників з Державною програмою підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, програмами «Інтелектуальні світлофори та освітлення» та «Безпека в містах України». Також серед актуальних питань забезпечення безпеки дорожнього руху було розглянуто стан, проблеми та перспективи реформування законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, страхове забезпечення автотранспортних засобів на «Євробляхах», питання підвищення рівня безпечності доріг загального користування, забезпечення безпечної дороги дітей до школи та інші нагальні питання.

Мета заходу – акцентувати увагу на необхідності підвищення загального рівня правосвідомості усіх без винятку учасників дорожнього руху: як перевізників та водіїв, так і пасажирів і пішоходів, та сприяти підвищенню рівня практичної взаємодії служб та відомств, що працюють у сфері безпеки руху, об’єднавши їх зусилля задля зменшення рівня аварійності на українських автошляхах.

Серед учасників Форуму — представники органів державної влади, громадських організацій, експертів та провідних ЗМІ. Лігу страхових організацій України представили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Усі учасники Форуму були одностайними щодо важливості таких заходів. Адже тільки усі разом – влада, бізнес, громадськість за безпосередньої участі представників засобів масової інформації зможемо напрацювати високі стандарти безпеки та імплементувати їх в українські реалії.

Нагадаємо, 12-18 листопада в Україні проходить другий етап всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/