ЛСОУ виступила інформаційним партнером ІІI Міжнародного форуму корпоративних директорів

4 грудня 2018 року у Києві відбувся ІІI Міжнародний форум корпоративних директорів. Ліга страхових організацій України виступила інформаційним партнером Форуму.

Мета заходу — ознайомлення широкого кола фахівців, які працюють в сфері корпоративного управління в Україні, з кращими практиками роботи незалежних директорів в українських компаніях та відповідними аспектами міжнародної передової практики корпоративного управління.

«Головним у побудові моделі корпоративного управління компанії є визначення оптимальних місця і ролі Ради директорів (Наглядової ради), філігранний підбір складу Ради, тонке налагодження взаємовідносин Ради та виконавчого органу. Досвід успішного вирішення цих завдань в Україні вже напрацьовано і, звичайно, про нього дуже важливо дізнатися «з перших вуст», задати питання, обговорити нюанси», — підкреслив Олександр Окунєв, голова Правління Професійної асоціації корпоративного управління – одного з організаторів Форуму.

Катерина Рожкова, Перший заступник Голови Національного банку України, у своєму виступі зупинилась на позитивних ефектах запровадження наглядових рад в банках, і зазначила, що їх ефективна робота сприяє прибутковості банків. Роман Шпек, Голова Ради Незалежної асоціації банків України, зауважив, що «уряд намагається доганяти бізнес, але зі свого досвіду скажу, краще йти назустріч, бо якщо доганяти, то не здогониш. Ми наперед знаємо, хто програє. У бізнесу більше можливостей для розвитку, він гнучкіший і швидше адаптується до змін». Спікери зазначили, що реформу корпоративного управління потрібно продовжувати, та на всіх підприємствах, де створені наглядові ради, є відчутне покращення роботи.

В рамках одноденної роботи Форуму, участь в якому взяло понад 180 учасників, виступили 29 спікерів – українських і міжнародних експертів; було представлено кілька кейсів українських компаній, що мають цікавий досвід роботи корпоративних директорів. Розглядались такі питання як: формування Наглядових рад, корпоративне управління як основний критерій для прийняття рішення міжнародними інвесторами, забезпечення Радою розробки та реалізації інвестиційної стратегії компанії, ефективна Наглядова рада як чинник сталого розвитку неприбуткових та благодійних організацій, громадських об’єднань; приклади успішних транзакцій, досвід провідних Executive Search консультантів; вдосконалення діяльності Наглядової Ради як об’єкту інтересу інвесторів, кейси АБ «Укргазбанк» та IFC.

Учасники заходу — власники бізнесу, перші особи і топ-менеджери державних, приватних та публічних компаній, представники державних органів, що здійснюють управління державними корпоративними правами, члени Наглядових рад, в тому числі незалежні директори; виконавчі керівники компаній, представники українських і міжнародних інвестиційних і фінансових організацій, експерти, консультанти, фахівці, які працюють в сфері корпоративного права та управління.

Формат заходу передбачав панельну дискусію зі спікерами та експертами.

Форум корпоративних директорів – це місце зустрічі міжнародного досвіду та української практики в сфері корпоративного управління, обмін думками між провідними експертами та представниками влади, обговорення новацій законодавства і розгляд кращих кейсів зі створення ефективної системи корпоративного управління. Унікальність цьогорічного Форуму обумовлюється тим, що на ньому вперше в Україні розглядаються реальні кейси побудови Наглядових рад і залучення незалежних директорів у них.

Лігу страхових організацій України на заході представила директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/