ЛСОУ взяла участь у засіданні Громадської ради при Нацкомфінпослуг

5 грудня 2018 року відбулось засідання Громадської ради при Нацкомфінпослуг.

Член Нацкомфінпослуг Денис Ястреб представив членам Громадської ради концепцію проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державного регулювання та нагляду за ринками небанківських фінансових послуг».

Було затверджено склад робочої групи щодо вирішення проблемних питань захисту прав споживачів ринку страхових послуг з ОСЦПВВНТЗ. Метою діяльності робочої групи є підготовка рекомендацій до Нацкомфінпослуг щодо вирішення проблемних питань захисту прав споживачів ринку ОСЦПВВНТЗ. Учасники засідання розглянули питання про виконання рішень попереднього чергового засідання Громадської ради, заслухали інформацію про підсумки дослідження рівня знань споживачів ОСЦПВВНТЗ своїх прав і інструментів їх захисту.

Також Громадська рада розглянула питання щодо внесення змін до Податкового кодексу України, що стосуються визначення  фінансового результату до оподаткування страховика, відповідно до прийнятого 23 листопада 2018 року Верховною Радою України в другому читанні та в цілому проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (реєстраційний № 9260).

Участь у засіданні взяли члени Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов та Денис Ястреб,  начальник управління Департаменту державного регулювання та методології нагляду на ринках фінансових послуг Нацкомфінпослуг Ірина Манько та ін. Лігу страхових організацій України у Громадській раді при Нацкомфінпослуг представляє віце-президент організації Сергій Тарасов.