Президент ЛСОУ взяв участь у ІV Українсько-Литовському економічному форумі

07 грудня 2018 року у Києві в НАК «Олімпійський» відбувся ІV Українсько-Литовський економічний форум. Організатори заходу — Український союз промисловців і підприємців, Конфедерація промисловців Литви, Українсько-литовський та Литовсько-український ділові союзи.

Представники урядів України і Литви, бізнес-асоціацій, експертів, економістів та підприємницьких кіл обговорити стан українсько-литовського торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва, провели аналіз проблемних питань, переваг та недоліків щодо ведення бізнесу на ринках України та Литви, та розглянули перспективні взаємовигідні форми подальшої спільної роботи, у тому числі в частині створення спільних підприємств, роботи у вільних економічних зонах, індустріальних парках та ін. Також було підписано ряд двосторонніх угод про продовження співпраці.

В рамках форуму відбулось засідання Українсько-литовської ділової ради та засідання тематичних секцій. Модераторами секції «Фінансові інструменти та інвестиційний клімат» виступили Президент ЛСОУ Олександр Філонюк та  Віце-президент Конфедерації промисловців Литви Арунас Лаурінаітіс.

Відкриваючи роботу секції Президент ЛСОУ Олександр Філонюк зазначив, що для нашої країни надзвичайно важливим є досвід Литви, яка вже увійшла до європейській спільноти. «Ми маємо мобілізувати досвід, потенціал та компетенції всіх зацікавлених сторін. Важливо сприяти подальшому розвитку ефективних механізмів взаємодії і впровадженню кращих європейських стандартів. Адже наше партнерство, особливо в питаннях економічних зв’язків, залученні інвестицій, формуванні доданої вартості та корпоративної безпеки, у подальшому сприятиме економічним змінам на макро- та мікрорівнях», — вважає Президент ЛСОУ.

Литовські та українські спікери наголосили на необхідності продовження плідної співпраці та налагодженні нових ефективних контактів представників бізнесу двох країн, зазначивши, що вже сьогодні реалізуються спільні проекти, проводяться навчання та консультації українських підприємців.

Учасники заходів подякували колегам та відзначили значну допомогу Литви для України на шляху економічної євроінтеграції. Експерти констатують значне пожвавлення двосторонніх зовнішньоекономічних стосунків.  Постійна робота та спільні проекти дали змогу значно наростити двосторонній товарообіг – за минулий рік останній зріс на 45% та перетнув позначку в  $1 млрд. За 2017 рік обсяг українського експорту до Литви зріс на 42%.

У форумі взяли участь міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр господарства Литви Віргініус Сінкявічус, представники урядів та бізнес-асоціацій, експерти-економісти та представники бізнес-кіл обох країн. Загалом участь у Форумі взяли більш як 400 представників ділових кіл України та Литви.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/