ЛСОУ взяла участь у засіданні Громадської ради при Нацкомфінпослуг

6 лютого 2018 року відбулось засідання Громадської ради при Нацкомфінпослуг.

Учасники розглянули питання про виконання Комітетом захисту прав споживачів фінансових послуг та рішення Громадської ради щодо проведення досліджень проблемних питань ринку ОСЦПВ та підготовки пропозицій з їх подолання.  Було розглянуто питання щодо діяльності Громадської ради в частині контролю за врахуванням Нацкомфінпослуг пропозицій та зауважень громадськості, прозорості і відкритості діяльності, доступу до публічної інформації.

Учасники підбили підсумки роботи Громадської ради у 2018 році та обговорили напрямки діяльності Громадської ради та Комітетів у 2019 році.

Також члени Громадської ради заслухали інформацію щодо закінчення дії мораторію на перевірки суб’єктів господарювання та порядок проведення перевірок після затвердження уніфікованих форм актів, складених за результатами проведення планових (позапланових) заходів держаного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері господарської діяльності з надання фінансових послуг.

За результатами роботи засідання було прийнято рішення продовжити термін проведення досліджень проблемних питань ринку ОСЦПВ та підготовки пропозицій з їх подолання, створити робочу групу з розробки разом з Нацкомфінпослуг рекомендованих типових форм звернень громадян із скаргами на фінансові установи. Було заслухано інформацію щодо підготовки до проведення Загальних зборів з обрання нового складу Громадської ради при Нацкомфінпослуг.

Участь у засіданні взяли Голова Громадської ради Сергій Бірюк, член Комісії Олександр Залєтов та керівники структурних підрозділів Нацкомфінпослуг, члени Ради та запрошені. Лігу страхових організацій України у Громадській раді при Нацкомфінпослуг представляє віце-президент організації Сергій Тарасов.