Президент ЛСОУ взяв участь у засіданні Комітету з підтримки експорту та інвестицій при Київській ТПП

26 березня 2019 року відбулось засідання Комітету з підтримки експорту та інвестицій  при Київській  ТПП.

Учасники засідання розглянули питання формування торговельної політики України і фінансової підтримки експортерів, та вирішили організаційні питання щодо прийому нових членів Комітету з підтримки експорту та інвестицій при Київській  ТПП.

Спікерами заходу виступили Сергій Костюков, Голова Комітету з підтримки експорту та інвестицій  при Київській  ТПП; Борис Соболєв,  Перший заступник Міністра зовнішньоекономічних зв’язків України (1990-1993 рр.); а також Ігор Пульвас, в.о. Голови правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство». За результатами роботи для вивчення питань в галузі фінансово-експортної діяльності та вирішення проблем підготовки спеціалістів фінансово-експортної галузі було створено робочу групу.

Лігу страхових організацій України на заході представив Президент ЛСОУ Олександр Філонюк, який наголосив, що дієва система страхування та гарантування експортних кредитів дозволить зменшити ризики українських експортерів, та має стати важливим інструментом розвитку національного експорту.

Комітет з підтримки експорту та інвестицій  при Київській  ТПП доручив робочій групі підготувати звернення до Уряду України з метою передбачення у наступному бюджетному році коштів на фінансову підтримку виробників товарів та послуг з високою доданою вартістю, а також на підготовку спеціалістів у сфері фінансово-експортної діяльності.