До уваги страховиків!

Проект розпорядження Нацкомфінпослуг „Про затвердження Змін до Положення про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика” (далі – проект розпорядження) розроблено відповідно до пункту 4 частини першої статті 28 Закону України „Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг” (далі – Закон) та з метою удосконалення якості активів, покращення платоспроможності, підвищення рівня капіталізації та фінансової стабільності страховиків та перестраховиків.

Проект розпорядження доопрацьовано за результатами опрацювання зауважень та пропозицій, що надійшли в період оприлюднення.

Проектом розпорядження пропонується внести зміни до Положення про обов’язкові критерії і нормативи достатності капіталу та платоспроможності, ліквідності, прибутковості, якості активів та ризиковості операцій страховика, затвердженого розпорядженням Нацкомфінпочлуг від 07.06.2018 № 850, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 06.07.2018 за № 782/32234.

Зауваження та пропозиції до проекту розпорядження відповдно до частини третьої статті 28 Закону приймаються протягом десяти робочих днів з дня оприлюднення проекту акта за адресою Нацкомфінпослуг поштою — 01001, м. Київ, вул. Б. Грінченка, 3; електронною поштою: office@nfp.gov.ua; або через веб-сайт Нацкомфінпослуг сторінка «Електронна взаємодія» – Електронна канцелярія.