Відбулось сьоме засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом

13 червня 2019 року в Державній службі фінансового моніторингу України відбулось сьоме засідання Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Участь у засіданні Ради взяли представники основних профільних державних органів, задіяних в системі боротьби з відмиванням злочинних доходів та представники професійних асоціацій суб’єктів первинного фінансового моніторингу. Лігу страхових організацій України в складі Громадської Ради при Держфінмоніторингу представляє Романа Навальківська, Заступник Голови Громадської Ради, віце-президент ЛСОУ.

На засіданні Ради було презентовано концепцію механізму перевірки та верифікації кінцевих бенефіціарних власників (компаній) «ДО100%ВІРНО».

Крім того, на засіданні було обговорено стан виконання Плану дій щодо удосконалення національної системи фінансового моніторингу за результатами 5-го раунду оцінки MONEYVAL, підготовку до Звіту-прогресу MONEYVAL, питання щодо внесення змін до законодавства в частині урегулювання діяльності іноземних трастів в Україні та узагальнена інформація щодо рішень, прийнятих на засіданнях Робочих груп, утворених при Раді.

Водночас, члени Ради (суб’єкти державного фінансового моніторингу) поінформували про стан та результати проведення оцінки ризиків використання суб’єктів первинного фінансового моніторингу для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму (секторальні оцінки ризиків).