Президент ЛСОУ взяв участь у розширеному засіданні Антикризової ради громадських організацій України та Правління УСПП

20 червня 2019 року відбулось спільне розширене засідання Антикризової ради громадських організацій України та Правління УСПП «Нереалізовані можливості для економічного зростання: що вимагає бізнес від влади».

Учасники запропонували  розглянути усі складові фінансової безпеки на окремому засіданні РНБОУ в контексті ефективного використання ресурсів банківського сектору для покращення динаміки та якості економічного зростання у подальшому. Зокрема, українська економіка відчуває вплив цілої низки негативних факторів: відсутність модернізації підприємств (дорогі кредити), суттєвий  брак кадрів (через трудову міграцію спеціалістів та робітників  за кордон), низьку ефективність виробництва (наразі середньостатистичний робітник у Німеччині за 17 днів виробляє стільки ж, скільки робітник в Україні за один рік). Промисловці і підприємці наполягають на створенні механізму поступового повернення кредитування реального сектору економіки, щоб віддавати зовнішні борги, тримати курс гривні не через спекулятивний капітал, а через стабільно працюючу промисловість, малий та середній бізнес. Також учасники засідання наголосили на необхідності, не дивлячись на турбулентність виборчого періоду, вчасно (до 15 вересня) та якісно підготувати та  передати на розгляд в парламент бюджетну резолюцію.

На погляд ділової спільноти, вкрай актуально та нагально необхідним залишається розробка державної стратегії економічного та промислового розвитку на найближчий та середньостроковий період, яка має бути розроблена лише в партнерстві з громадськими структурами промисловців, підприємців, роботодавців.

Серед учасників засідання — керівники ділових асоціацій України, представники реального сектору економіки, роботодавці, економічні експерти. Лігу страхових організацій України представив Президент організації Олександр Філонюк.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/