ЛСОУ взяла участь у засіданні Нацкомфінпослуг

16 липня 2019 року відбулось засідання Нацкомфінпослуг, на якому розглядалось питання про погодження із зауваженнями проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері туризму».

Так, пп.3 пункту 2 розділу 1 проекту Закону передбачено викладення ст.15 Закону України «Про туризм» у новій редакції, де пропонується розширити способи та розміри фінансового забезпечення для туроператора та турагента, і визначити випадки використання такого забезпечення для виконання зобов’язань туроператора та турагента; розширити розмір фінансового забезпечення для туроператорів та турагентів; та визначити порядок виплати фінансового забезпечення та врегулювати відносини щодо зворотної вимоги (регресу) до туроператора (турагента) у разі виконання установою, що надала фінансове забезпечення, своїх зобов’язань.

Підтримуючи в цілому запровадження страхування цивільної відповідальності за шкоду, що може бути заподіяна споживачам страхових послуг, Нацкомфінпослуг пропонує доопрацювати проект Закону в частині узгодження запропонованої редакції проекту з положеннями Закону України «Про страхування» та Директиви (ЄС) 2015/2302 Європейського парламенту та Ради від 25 листопада 2015 р. про пакетні поїздки та пов’язані з ними туристичні послуги.

Доопрацювання мають бути і у частині визначення розміру страхової суми та дієвих механізмів контролю за наявністю договору страхування, встановлення відповідальності за неповідомлення про дострокове припинення договору страхування, а також розмежування положень проекту Закону щодо вимог фінансового забезпечення у вигляді гарантій та договору страхування  цивільної відповідальності туроператора.

Участь у засіданні взяли Голова та члени Нацкомфінпослуг,  керівники структурних підрозділів Нацкомфінпослуг та запрошені. Лігу страхових організацій України представила віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська.