ЛСОУ взяла участь у Загальних зборах страховиків-членів МТСБУ

8 жовтня 2019 року в «IQ BUSINESS CENTER» відбулись Загальні збори страховиків – членів Моторного (транспортного) страхового бюро України. Учасники ухвалили рішення щодо асоційованого членства в бюро страхової групи «Оберіг».

Володимир Шевченко, Генеральний директор МТСБУ, ознайомив учасників Зборів з основними трендами розвитку обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів та подальшими напрямками його удосконалення.

Гендиректор МТСБУ також повідомив, що страхові компанії-члени організації в січні-серпні 2019 року збільшили збір страхових платежів за полісами ОСЦПВ на 11,04% в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року — до 3,289 млрд грн. Кількість договорів ОСЦПВ в січні-серпні зросла на 3,54% — до 5,440 млн. Загальний обсяг виплачених страхових відшкодувань за внутрішніми договорами страхування за вісім місяців поточного року зріс на 15,22% — до 1,618 млрд грн. У тому числі 282,7 млн ​​грн виплачено з використанням «європротоколу», що на 29,19% більше, ніж за січень-серпень 2018 року.

За словами гендиректора Бюро, сьогодні на ТОП-10 СК припадає 60% зібраних премій і 57,7% здійснених виплат.

Говорячи про регламентні виплати, вироблених МТСБУ в січні-серпні, В.Шевченко повідомив, що 68% з них припадає на виплати за незастраховані транспортні засоби (ТЗ), 17,8% — на ТС, керовані пільговими категоріями громадян. Виплати за страховиків-банкрутів склали 109 млн грн.

Володимир Шевченко також зазначив, що на сьогодні асоційованими членами МТСБУ є 48 страхових компаній. Починаючи з 2011 року, Бюро покинули 46 компаній, новими членами стали 13 страховиків.

Також було заслухано інформацію щодо опрацювання проекту закону у сфері обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

Лігу страхових організацій України на заході представили Президент організації Олександр Філонюк, віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська та директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ Ірина Денисова.