ЛСОУ взяла участь у засіданні круглого столу «Очікувані зміни у нормативних вимогах, порядку функціонування і нагляду щодо діяльності страхових компаній»

15 листопада 2019 року Центр бізнес-стратегій «Перспектива» за підтримки Ліги страхових організацій України провів засідання круглого столу «Очікувані зміни у нормативних вимогах, порядку функціонування і нагляду щодо діяльності страхових компаній».

Модератор першої секції Президент ЛСОУ Олександр Філонюк  зазначив, що процес трансформації страхового ринку України триватиме не один місяць, і учасники мають бути інформовані не лише щодо сьогоднішніх змін та процесів, але і у частині поетапної підготовки і запровадження нових регуляторних вимог до небанківських фінансових установ.

Круглий стіл, що пройшов у формі виступів, відповідей на запитання і вільного обговорення тем, складався з двох частин. У першій частині були  розглянуті та обговорені питання реформування та трансформації діяльності вітчизняних страхових компаній. Серед спікерів заходу — директор Департаменту ліцензування Національного банку України Олександр Бевз,  член Нацкомфінпослуг Денис Ястреб та начальник Управління реформування фінансового сектора Національного банку України Євген Степанюк.

Спікери зосередились на пріоритетах нової стратегії розвитку та можливостях для страхового ринку України, презентували та роз’яснили основні умови та терміни очікуваних змін в регулюванні, розглянули питання щодо підготовки та презентації  законодавчих ініціатив, обміну даних та адаптації до європейських вимог ведення бізнесу, озвучили зміни парадигми регулювання обов’язкових видів страхування, введення безвиїзного контролю за небанківськими фінансовими установами, створення колегіальних органів в структурі НБУ, принципи корпоративного управління та ін.

У другій частині Круглого столу виступили керівники страхових компаній та експерти страхового ринку, які презентували свої компанії та можливі варіанти співпраці.

Фото заходу — https://www.facebook.com/uainsurcom/