ЛСОУ взяла участь у Форумі «Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки»

4 березня 2020 року за участі представників Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Конфедерація будівельників України (КБУ) провела Форум «Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки».

Мета проведення іпотечного форуму — створення дорожньої карти запуску іпотечного кредитування. Щоб кожен українець, який потребує житла, мав можливість його придбати.

Учасники розглянули шляхи реалізації іпотеки, міжнародний досвід та заслухали презентацію з діючих програм кредитування житла.

«Створення маршрутної карти для запуску доступного іпотечного кредитування вже цього року – наше спільне ключове завдання, — підкреслив президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе, виступаючи перед учасниками заходу. За його словами, в Україні мешкає біля 44 млн жителів — з них 6 мільйонів українців потребують власного житла, тобто майже кожен 7 українець потребує житла.

«54% українців зараз мешкають у перенаселеному житлі — тоді як у Великій Британії, Франції, Німеччині цей показник становить в середньому 7%. На одного українця маємо 24 м² житла, а в країнах Європи в середньому — 60 м²», — зазначив Лев Парцхаладзе.

Президент КБУ навів ще низку важливих даних: «70% житлового фонду в Україні — це застаріле та ветхе житло. При цьому — 7,5% житлового фонду, а це 75 млн м² – за офіційними даними – зовсім непридатні для проживання. У відносно новому житлі (збудованому після 90-их років) мешкає лише 11% населення». Лев Парцхаладзе поінформував, що є інструменти, відомі та перевірені часом – лізинг, оренда, іпотека.

Лігу страхових організацій України представили Президент організації Олександр Філонюк, Віце-президент ЛСОУ Романа Навальківська та експерти страхового ринку — представники компаній-членів ЛСОУ. Також у форумі взяли участь представники органів державної влади: Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національного банку України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства фінансів України, Міністерства розвитку громад та територій України, народні депутати України та представники державних і комерційних банків, девелопери та представники страхових компаній.

Конфедерація будівельників України (КБУ) – найбільше галузеве об’єднання, що представляє інтереси будівельної спільноти країни. Учасник Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC), до якої входять 32 національні європейські федерації-учасники із 28 країн.

Фото заходу на сторінці ЛСОУ в соціальній мережі Facebook: http://www.facebook.com/uainsurcom