ЛСОУ взяла участь у зустрічі НБУ з асоціаціями усіх секторів небанківського фінансового ринку

6 березня 2020 року в рамках проекту Спліт  з питань  складання та подання звітності НФУ до Національного банку України в НБУ відбулася робоча зустріч з асоціаціями усіх секторів небанківського фінансового ринку.

Тема зустрічі — питання складання та подання звітності НФУ до Національного банку України, в т. ч. під час тестового періоду.

Національний банк України представили керівники напрямів діяльності  «Статистика та звітність» та  «Інформаційні технології»  проєкту спліт Юрій Олександрович  Половньов, директор Департаменту статистики та звітності та Максим Сергійович Кущ, заступник директора Департаменту інформаційних технологій.

Представники НБУ наголосили, що з 01.07.2020 р. звітність буде прийматися через системи НБУ, при цьому зареєструвалися і можуть надавати звітність до НБУ вже більш як 900 суб’єктів небанківського фінансового ринку. Було зазначено, що надання щоденної звітності поки що не планується, лише щомісячна та щоквартальна; а тестовий період після внесення змін – один звітний період, тобто подання звітності за 3 квартал 2020 р. буде проводитись  в тестовому періоді. Також до кінця поточного року змін показникам звітності не планується. Зміниться лише форма та отримувач.

Лігу страхових організацій України представили Фінансовий директор ЛСОУ Тетяна Бордюк та експерти страхового ринку — представники компаній-членів ЛСОУ.

Фото заходу на сторінці ЛСОУ в соціальній мережі Facebook: http://www.facebook.com/uainsurcom