Голова Комітету ЛСОУ з питань медичного страхування Тетяна Бутківська виступила спікером Форуму «Трансформації системи охорони здоров’я: перший рік роботи програми медичних гарантій»

«Страховий ринок України готовий стати ефективним учасником групи спільної взаємодії для створення ефективної моделі охорони здоров’я в Україні», — зазначила Тетяна Бутківська, Голова Комітету ЛСОУ з питань медичного страхування, Голова Правління СК «РАРИТЕТ», 19 травня 2020 року у ході Форуму «Трансформації системи охорони здоров’я: перший рік роботи програми медичних гарантій».

Тетяна Бутківська зазначила, що «трансформація системи охорони здоров’я в Україні, в тому числі реалізація норми Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення,  можлива тільки за рахунок введення медичного страхування. Сама філософія цього бізнесу, його структура, функції і механізми взаємодії суб’єктів змусять створити систему. І тоді створення і впровадження галузевих медичних стандартів, що є основою програми медичних гарантій, передбачених в Законі не будуть гаслом, а стануть предметом практичної реалізації».

Національний з міжнародною участю онлайн-форум «Перший рік роботи програми медичних гарантій: один місяць» в рамках Національної платформи «Форум Трансформації Системи Охорони Здоров’я» проходить 19-20 травня 2020 року. Протягом двох днів Форум, що проходить на онлайн-платформі ZOOM у двох потоках, об’єднав більш як 500 слухачів, 40 національних та 11 міжнародних експертів в сфері охорони здоров’я та страхування.

Мета проекту: забезпечення періодичного моніторингу ефективності та якості трансформації системи охорони здоров’я в перший рік впровадження програми медичних гарантій на всіх рівнях надання медичної допомоги.