До уваги страховиків!

Національний банк України пропонує для обговорення з ринком нові правила ліцензування та реєстрації надавачів фінансових послуг на ринку небанківських фінансових послуг. Для цього опубліковано проєкт Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг (далі – Положення).

Нові правила розроблені з урахуванням ризик-орієнтованого підходу до діяльності небанківських установ та передбачають суттєве оновлення ліцензійних умов, а також дозвільних процедур.

Нагадаємо, що 30 березня 2021 року Правлінням Національного банку було прийнято постанову “Про затвердження Положення про визначення умов провадження діяльності з надання фінансових послуг, здійснення яких потребує відповідної ліцензії (ліцензійних умов)”. Цей документ фактично став “тимчасовими” ліцензійними умовами, які не змінювали підходи до ліцензування небанківських установ.

Натомість оприлюднений сьогодні проєкт Положення покликаний удосконалити регулювання відносин у сфері ліцензування та реєстрації надавачів фінансових послуг.

Ознайомитися з матеріалами Положення до обговорення можна за посиланням:

проєкт Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг (у форматі docx);

проєкт Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови провадження ними діяльності з надання фінансових послуг (у форматі pdf);

аналіз регуляторного впливу проєкту Положення.