ЛСОУ виступила інформаційним партнером міжнародного Форуму «Фінмоніторинг (AML) та безпека при роботі з фіатними валютами та віртуальними активами»

Асоціація українських банків 1 жовтня 2021 року провела міжнародний Форум  «Фінмоніторинг (AML) та безпека при роботі з фіатними валютами та віртуальними активами». Подія викликала широкий інтерес серед банків, небанківських фінансових установ, міжнародних і українських підприємців у сфері обігу віртуальних активів, експертів з новітніх фінансових технологій.

Мета заходу: визначення напрямів взаємодії регуляторів та фінансового бізнесу щодо належного виконання законодавчих вимог у сфері фінансового моніторингу при роботі з фіатними валютами та віртуальними активами, обговорення питань щодо можливостей використання сучасних інструментів у процесі боротьби з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванням тероризму та фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення з використанням криптоактивів.

У заході взяли участь представники регуляторів фінансових ринків і правоохоронних органів, що залучені до впровадження і контролю дотримання правил фінансового моніторингу для протидії і боротьби з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму та іншими неправомірними операціями з фінансовими ресурсами, а саме:  НБУ, Мінцифри ДСФМ, Мінюст, СБУ, МВС.

Лігу страхових організацій України на Форумі представили Олександр Філонюк, Президент ЛСОУ, та Романа Навальківська, віце-президент ЛСОУ.

Даний захід дав можливість учасникам обмінятись думками і досвідом між собою, поспілкуватись з державними регуляторами, міжнародними експертами для запровадження в Україні  найкращого світового досвіду у сфері фінансового моніторингу напередодні прийняття Закону «Про віртуальні активи».