Верховна Рада України прийняла проєкт Закону України «Про страхування» в другому читанні

18 листопада 2021 року Верховна Рада України в другому читанні та в цілому прийняла законопроєкт «Про страхування» реєстраційний № 5315 від 29.03.2021 року. За дане рішення проголосувало 235 народних депутатів України.

Вищезгаданий законопроект було розглянуто народними депутатами в рамках позачергового пленарного засідання Верховної Ради України, скликаного у зв’язку з вимогою Президента України.

Нова редакція Закону України «Про страхування» регулює відносини у сфері страхування, визначає загальні правові засади здійснення діяльності із страхування, надання посередницьких послуг і спрямований на посилення захисту прав та законних інтересів клієнтів, у тому числі споживачів, шляхом встановлення вимог до системи управління, платоспроможності страховиків, філій страховиків-нерезидентів на території України та розкриття ними інформації, встановлює вимоги до порядку укладання, обслуговування та виконання договорів страхування та перестрахування, врегульовує питання інформаційного забезпечення договорів страхування та перестрахування і дій, що передують їх укладанню, а також державне регулювання та нагляд у сфері страхування.

Закон України «Про страхування» набирає чинності на наступний день після опублікування та повністю вводиться в дію через два роки.