IX Міжнародна інвестиційна конференція в Україні

27-28 лютого 2013р. у м. Києві відбулася чергова IХ міжнародна інвестиційна конференція за участю екс-президента Польщі п. А. Кваснєвського та провідних українських і міжнародних фахівців та експертів фінансових ринків — Керівників українських банків та інших фінансових організацій, представників економічного блоку Уряду на Нацбанку України, МВФ, Світового та Європейського Банків (більше 100 осіб), які обговорили стан та перспективи економічного розвитку та зростання ВВП України.

В конференції, на запрошення організаторів, прийняв участь і Голова Правління СК «Глобус» Vienna Insurance Group п. Володимир ГАНЧАК.

Щорічна інвестиційна конференція Dragon Capital — це знакова подія на фінансовому ринку України, адже під час конференції піднімаються актуальні теми та озвучуються офіційні заяви українського уряду. Такий формат заходу дозволяє керівництву міжнародних інвестиційних фондів, банків та інших фінансових установ – діючих та потенційних інвесторів – приймати рішення щодо інвестиційної привабливості та інвестпрогнозів щодо України. За цьогорічним інтерактивним опитуванням учасників Конференції отримана узагальнена інформація, яка дозволить як фінансовим установам, так і Уряду та Нацбанку України, приймати виважені рішення щодо інвестицій та розвитку України.

Так, в ході інтерактивного опитування на поставлені ведучим запитання учасники Конференції надали наступні відповіді (в дужках дані минулого опитування у 2012р.):

1. На Вашу думку майбутнє України – це:

а. близька інтеграція з РФ – 7% (24%);

б. повноправне членство в ЄС — 30% (42%);

в. більш тісні зв’язки з ЄС на основі угоди про асоціацію та вільну торгівлю – 48% ;

г. повний нейтралітет та незалежність від своїх сусідів – 15% (34%).

2. Ваша оцінка росту ВВП України в 2013р.

а. ВВП знизиться (нижче 0%) – 16% (3%);

б. ріст від 0% до 2% — 74% (23%);

в. ріст від 2% до 4% — 10% (60%);

г. ріст більше 4% — 0% (13%).

3. За показником ВВП на душу населення Україна зрівняється з іншими країнами Центральної та Східної Європи:

а. протягом 5 років – 3% (3%);

б. протягом наступник 10 років – 32% (44%);

в. протягом наступних 25 років – 41% (34%);

г. найближчі 100 років – 16 % (6%);

д. ніколи – 9% (13%).

Більш детально з даними голосування можна ознайомитись на офіційному сайті Конференції.

«Результати IX Інвестиційної конференції в Україні, а особливо, інтерактивного опитування високопрофесійної аудиторії учасників – спеціалістів фінансових ринків в черговий раз підтвердили стратегічну інвестиційну привабливість України, яка спирається на об’єктивні геополітичні фактори та людський ресурс, навіть за складних політичних та адміністративних умов в Україні та Європейському Союзі, що безпосередньо впливають на економічне середовище. Той факт, що більшість респондентів опитування відзначили, що для вагомого економічного підйому країни та зростання ВВП необхідно 10-15 років, свідчить, що сьогоднішнє активне покоління в Україні – це ті люди, які й надалі будуть розбудувати економіку країни, а зовнішні інвестори, які за ці роки ввійдуть в Україну зі своїми інвестиційними ресурсами, матимуть тут стратегічні перспективи успіху», — прокоментував подію та висновки Конференції Голова Правління СК «Глобус» VIG п. Володимир ГАНЧАК.