СК «МОТОР-ГАРАНТ» підтверджено рейтинг фінансової стійкості на рівні uaAAifr, прогноз рейтингу «у розвитку»

Страхова компанія з таким рейтингом характеризується відмінною фінансовою стійкістю, порівняно з іншими фінансовими установами. Вона надійна, вчасно здійснює виплати, має відмінну репутацію.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали: фінансова звітність за 2018-2020 рр., планові показники діяльності, внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел.

Проведений аналіз включає оцінку якісних та кількісних зовнішніх та внутрішніх факторів, які обумовлюють кредитний рейтинг позичальника. Прикладами якісних факторів є клієнтська база й менеджмент. Прикладами кількісних факторів є капіталізація, ресурсна база, якість активів, прибутковість, стабільна динаміка обсягу зароблених страхових премій; високі показники ліквідності та платоспроможності: фактичний запас платоспроможності станом на 01.01.2021 р. перевищує нормативний більш ніж у десять разів тощо.

ТДВ «СК «МОТОР-ГАРАНТ» працює на ринку страхування з 2000 року. Незважаючи на високу конкуренцію на страховому ринку України, «СК «МОТОР-ГАРАНТ» входить в ТОП-50 лідерів ринку за основними показниками: обсягом активів, власного капіталу, залучених премій та здійснених виплат.