Існуюче обов’язкове страхування пасажирів на транспорті не відповідає світовій практиці – ЛСОУ

Існуюче в Україні обов’язкове страхування пасажирів на транспорті не відповідає світовій практиці, оскільки в розвинених країнах і в найближчих країнах-сусідах передбачено обов’язкове страхування відповідальності перевізника. Таку заяву зробив заступник голови ради Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Олександр Залєтов на засіданні з питань обов’язкового страхування на транспорті та участі страхових компаній у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яке відбулося в Міністерстві транспорту та зв’язку України 15 жовтня.

Крім того, він зазначив, що існуюча в Україні система обов’язкового страхування на транспорті не передбачає захист пасажирів у містах.

За словами О.Залєтова, необхідно комплексно і планомірно реформувати систему страхування на транспорті, щоб страховий захист по життю і здоров’ю пасажирів був законодавчо закріплений на рівні не менше 1 млн грн.

«Тільки в такій ситуації у перевізників виникне економічна необхідність мати поліс страхування відповідальності перед пасажирами, а суспільство, у свою чергу, отримає надійний і реальний інструмент соціального захисту», – підкреслив він.