Президент ЛСОУ взяв участь у засіданні робочої групи Нацкомфінпослуг

31 липня 2014 року в Нацкомфінпослуг відбулось засідання робочої групи з питань обговорення проблем врегулювання збитків в зоні АТО, депозитів страховиків у проблемних банках та перестрахування ризиків у російських перестраховиків. У засіданні взяв участь Президент Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Олександр Залєтов.

З метою недопущення перетікання кризових явищ з банківської системи на страховий ринок, а також у зв’язку з тим, що кошти страхових резервів, що розміщені на банківських рахунках, забезпечують виконання страховиками зобов’язань за договорами страхування перед споживачами страхових послуг, в т.ч. перед банками та їх клієнтами, ЛСОУ представила проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо системи гарантування страхових резервів, розміщених страховими організаціями на поточних та депозитних рахунках».

Також ЛСОУ запропонувала бачення щодо особливостей страхового покриття на території Донецької та Луганських областей у вигляді проекту відповідного роз’яснення регулятора.